Napolitana


Cladicele napolitance cu caramel si nunca sunt unele dintre cele mai delicioase prajituri care exista. Puteti sa fiti chiar aventurosi sa sa adaugati niste sare de mare in caramel si sa obtineti o cu toul alta experienta. Oricum ar fi insa, napolitanele sunt absolut delicioase.

INGREDIENTE:

 

4 foi de napolitana A5

250g unt

4 galbenusuri

450g zahar

 

150g nuci macinate

MOD DE PREPARARE

 

Aceasta este o reteta destul de usoara pentru ca nu aveti de facut decat umplutura. Blatul vine din pachet. Evident puteti folosit foi de napolitana A3, dar atunci trebuie sa dublati restul ingredientelor.

Eu prefer sa montez napolitana intr-o forma cu margine. Puteti sa o montati si pe platou, dar crema este destul de lichida la inceput si mi se pare ca se va scurge prea mult pe din afara napolitanei.

Eu am o tava ceramica care este aproape de dimensiunea foii A3. Primul pas este sa pregatesc 4 foi de napolitana pe dimesiunea vasului, Pun si folie de platic in acesta, pentru a ma asigura ca nu se lipeste ceva de tava.

 

Pentru crema, intr-o cratita se pune la topit jumtate din cantitatea de zahar.

In paralel galbenusurile se freaca bine cu cealalta jumtate din cantitatea de zahar, se adauga apoi untul moale taiata bucati mici si se pune totul pe foc pana se fluidifica amestecul si se deschide la culoare.

 Se toarna zaharul topit peste crema de galbenusuri si se omogenizeaza.

Se inglobeaza nucile macinate

Crema calda se pune intre foile de napolitana, turnandu-se intotdeauna pe partea cu romburi a foii de napolitana

Se acopera cu o tava peste care se pune o greutate si se lasa asa pana a doua zi. Se taie cu un cutit bine ascutit in forma dorita.