Brigadeiro


Brigadeiro sunt unele dintre cele mai decadente si delcioase bomboane pe care le puteti face acasa cu un minim de efort. Reteta este originara din Brazilia si putem spune ca a facut inconjurul lumii. Sunt usor de facut si foarte versatile, pentru ca le puteti imbunatati cu orice aroma.

INGREDIENTE:

 

1 cutie lapte condensat (400 gr)

30 gr unt

30 gr cacao

 

decor: alune/nuci/fulgi cocos/ cacao/drajeuri colorate

MOD DE PREPARARE:

 

Nimic mai simplu. Puneti pe doc mic de tot o cratita cu fund gros (pentru a nu se arde compozitia). Mai intai topiti untul in cratita, apoi adaugati laptele condendat si cacaoa si amestecati incontinuu pana se ingroasa compozitia. Va dura cam 10-12 minute, timp in care compozitia va incepe sa fiarba si se va ingrosa considerabil. Trebuie sa amestecati tot timpul pentru ca se lipeste foarte usor de cratita. Este suficient de fiarta cand atunci cand apasati paleta prin ea, nu revine imediat la loc.

Turnati compozitia pe o farfurie sau intr-un castron, acoperiti cu folie alimentara la contact si lasati sa se raceasca un pic pe masa, apoi la frigider, minim 2 ore, de preferat peste noapte.

 

Dupa ce se raceste complet si se intareste, cu o lingurita luati bucatele de compozitie de ciocolata, de aprox 10-20 de grame, rulati biluta in maini ca sa ii sati forma si apoi dati bilutele prin nuci/alune macinate, cacao, drajeuri de zahar, nuca de cocos etc.

Eu folosesc cantarul pentru a obtine bilute egale. Cele de poza au avut 10 gr pentru ca am avut niste hartiute pentru bomboane foarte mici, dar puteti sa le faceti ce dimensiune doriti. La 10 gr/bucata am obtinut 33 de bomboane.

Se pot pastra si la temperatura camerei, daca nu e foarte cald, dar eu prefer sa le pastrez la frigider.