Prajitura cu lapte  batut si prune


Aceasta este una din cele mai simple retete de prajitura, pentru care nu ai nevoie de mai nimic, nici ca ingrediente, nici ca ustensile. Doar un castron si o spatula :). Si merge si cu alte fructe, nu doar cu prune. Merge foarte bine cu caise sau cu visine. Este o prajitura mai densa, nu pufoasa ca un pandispan, dar super repede de facut si delicioasa. Se intareste destul de repede, deci zic sa o mancati in maxim 2 zile :)

INGREDIENTE:

 

220 gr faina

110 gr miere

100 gr ulei

150 gr lapte batut

2 oua

zeama de la 1 lamaie

sare

praf de copt

prune sau alte fructe

MOD DE PREPARARE:

 

Aici terminam in 2 cuvinte :). Toate ingredientele uscate se amesteca intrpun castron mai mare, toate ingredientele umede se amesteca intr-un castron mai mic. Cele umede se toarna peste cele uscate si se amesteca usor cu o spatula doar pana la omogenizare.

Se torna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tineti cont ca nu va creste foarte mult, deci trebuie sa fie un strat grosut), sse aseaza deasupra fructele si se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de aprox 35 de minute.

Si gata!