Cornulete cu nuca


Cornuletele de orice fel sunt intotdeauna un mare succes. Nu cred ca am vazut pe undeva cornulete care sa ramana in farfurie. Si daca sunt facute si cu untura, cu atat mai bine. Dispar mai repede :). Aceasta este o retetea super usoara, mai usoara decat cea de cornulete cu gem, si dupa cum spuneam, de are succes.

INGREDIENTE:

 

600 gr faina

200 gr nuca

150 gr zahar pudra

300 gr untura

1 ou

200 ml lapte 

esenta de vanilie

 

DECOR: zahar pudra

               zahar vanilat

               nuca 

MOD DE PREPARARE:

 

Desi traditional reteta presupune framanta cu mana, eu prefer varianta moderna si fac reteta asta in robotul de bucatarie. Minim de efort si minim de mizerie. Cam orice reteta care presupune un aluat din faina si grasime la mine ajunge in robot :)

Asa ca puneti in robot faina, nuca, zaharul si pulsati sa se amestece. Adaugati apoi untura si mixati pana obtineti o textura care seamana cu nisipul ud. Untura trebuie sa fie rece. Adaugati apoi oul si vanilia si mixati din nou. Aluatul va incepe sa se stranga. Adaugati apoi laptele mixand in continuare putin. Aluatu nu va fi inca strans intr-o bila, dar se poate rasturna pe o suprafata tapetata cu faina si se framanta putin cu mana pana devine omogen. Daca mai e nevoie, puteti sa adaugati un pic de faina.

Din aluat se formeaza cu mana bile mici care apoi se alungesc si se curbeaza in forma de cornulet. Eu folosesc cantarul pentru a avea bile egale de 10 gr fiecare. Ca sa se coaca toata cornuletele la fel

Cormuletele se coc in cuptorul incins la 170 gr C timp de aproximativ 12 minute. Verificati dupa 10 minute sa nu se arda. Eu le coc pe o tava normala tapetata cu hartie de copt. Exista si niste tavi speciale pentru aceste cornulete care au forma de semiluna in tava. Nu mi se pare insa o investitie necesara.

In chopper se amesteca nucile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se obtine un praf fin. Imediat ce se scot cormuletele din cuptor se dau prin zaharul cu nuca, cat sunt inca fierinti. Traditional se dau doar prin zahar pudra, dar mie imi place sa fie si nuca acolo, cum preferati.