Tort Hummingbird


Un tort clasic, de origine americana, destul de dens, plin de fructe si nuci. Este putin de munca la acest tort, dar rezultatul este interesant, este "alt fel" de tort, iar decorul clasic din flori de ananas este absolut superb. Plus aroma de banane si nuci care nu este tocmai obisnuita pentru noi intr-un tort. Sincer: ananas + banane + cocos + nuci pecan = LOVE :)

Blat

INGREDIENTE:

 

250 gr faina

sare

1/2 plic amoniac

scortisoara

330 gr zahar

240 ml ulei

2 oua

200 gr ananas piure

3 banane foarte coapte piure

100 gr nuci pecan

75 gr cocos

esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Sunt multe ingerdiente, dar modul de prepararec este destul de simplu. Intr-un castron se amesteca faina cu amoniacul, sarea si scortisoara. In bolul de la mixer se mixeaza zaharul cu uleiul. Se adauga cele 2 oua si se incorporeaza. Se adauga piureul de ananas si cel de banane si esenta de vanilie si se incoporeaza si acestea in mixer. Se incoporeaza nucile pecan tocate si apoi cocosul.

Se toarna compozita intr-o tava tapetata cu hartie si se coace timp de 50 de minute in cuptorul preincalzit la 80 gr C.

Se lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a se taia.

Crema de branza

INGREDIENTE:

 

400 gr unt

200 gr crema de branza

600 gr zahar pudra

esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Untul si crema de branza se mixeaza bine cu zaharul pudra adaugat treptat. Trebuie mixat destul de mult pana se topeste zaharul, la final se incorporeaza si esenta de vanilie.

Flori din ananas

Nu poate sa fie tort Hummingbird fara florile de ananas. Nu e acelasi lucru fara. Florile de ananas sunt absolut spectaculoase si nu sunt greu de facut, doar ca sunt destul de migaloase si dureaza destul de mult.

Unui ananas ii taiat varful si baza pentru a fi stabil. Apoi cu un cutit se taie coaja cu grija. Se indeparteaza cu varful unui cutit si punctele negre care raman pe ananas.

Se taie felii foarte subtiri din ananas. Asta este secretul. Sa reusiti sa taiati felii cat mai subtiri pentru a obtine flori frumoase.

Pentru uscare florilor, pentru a le da forma, se foloseste o tava de briose. Se pun feliile de ananas fie pe fundul tavii, fie in adancitura de briose, cum doriti, ideea este sa se curbeze.

Se coc apoi la cuptor la temperatura mica pana se usuca complet.

Montare si decor

Blatul racit se taie in 2 felii. Este un blat umed si dens care nu este tocmai usor de taiat. Trebuie rabdare. Eventual puteti sa inveliti bine baltul in folie alimentara si sa il tineti jumatate de ora la congelator si apoi sa il taiati. Nu se ca congela in timpul asta dar va fi mai usor de taiat. Daca aveti un blat mai inalt puteti incarca 3 felii, dar nu o sa fie usor :)

In tava cu margine detasabila se pune un blat, apoi crema, iar blat etc. Deasupra se pune un strat subtire de crema si apoi un strat de cocos rumenti putin la cuptor si deasuroa evident florile de ananas. Se lasa peste noapte la frigider.