Tort de biscuiti cu ciocolata


Tortul acesta a fost o "inventie" cand aveam nevoie de un tort rapid, simplut si sa fie si cu ciocolata. Practic este o portie de salam de biscuiti peste care am adaugat o crema de mascarpone cu ciocolata si un ganache deaspra. Salamul de biscuiti e la mare cautare la noi, asa ca si tortul asta s-a mancat fara comentarii.

Blatul de biscuiti

INGREDIENTE:

 

500 gr biscuiti

200 ml lapte

150 gr unt

100 gr zahar

2 linguri cacao

esenta de rom

MOD DE PREPARARE:

 

Reteta detaliata o gasiti la pagina cu Salam de biscuiti, varianta pe repede inainte fiind cam asa: biscutii se rup bucatele mici cu mana si se pun intr-un castron mare. Celelalte ingrediente se fierb impreuna si lichidul rezultat se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine compotia pentru ca toti biscuitii sa se inamoaie si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se preseaza bine pentru a obtine o baza compacta. 

Crema mascarpone cu ciocolata

INGREDIENTE:

 

500 gr mascarpone

400 ml frisca lichida

100 gr zahar pudra

300 gr ciocolata neagra

esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Nici aici nu este mare filozofie, este crema de la tortul simplu cu mascarpone. In bolul de la mixer se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Se adauga frisca lichida si se bate pana se intareste crema. Se incorporeaza esenta de vanilie si apoi ciocolata topita.

Crema se toarna in tava peste balatul de biscuiti si se lasa la frigider peste noapte.

Ganache de ciocolata si decor

INGREDIENTE:

 

frsica lichida

ciocolata neagra

decor de ciocolata

mini-bezele decor

MOD DE PREPARARE:

 

A doua zi se face un ganache clasic din ciocolata topita si frisca lichida. Se scoate tortul din forma, se toarna ganache-ul peste tort si se decoreaza cu minibezele si picaturi de ciocolata.