Crema de unt americana


Pentru cupcakes aceasta este crema de unt cea mai utilizata. In primul rand pentru ca sunt o inventie americana si aceasta este varianta lor preferata. Este cea mai usoara crema de unt pentru ca 99% este facuta din zahar pudra si unt, iar "tehnica" este inexistenta. Este o crema de unt destul de tare, foarte buna pentru decorarea brioselor. Isi pastreaza bine forma. Evident la caldura se va topi. Pentru a rezista mai bine la temperatura camerei, americanii folosesc jumatate unt, jumatate grasime vegetala (shortning) sau doar grasime vegetala. Evident gustul are de suferit in consecinta. Este o crema dulce, extrem de dulce, iar textura nu mi se pare cea mai fabuloasa. Oricat de multi bati crema, parca tot are o textura putin grunjoasa.

INGREDIENTE:

 

250 gr unt

500 gr zahar pudra

sare

esenta vanilie

cateva linguri de frisca lichida/lapte

MOD DE PREPARARE:

 

Dupa cum spuneam, easy! Untul la temperatura camerei (atentie, chiar trebuie sa fie la temperatura camerei) se mixeaza in mixer pana se omogenizeaza putin. Apoi se adauga zaharul pudra treptat, cateva linguri o data si se mixeaza pana se incoreporeaza. Cu cat e mixata mai bine cu atat este mai fina textura. La sfarsit se incorporeaza si un praf de sare si esenta de vanilie, apoi 2-3 linguri de frisca lichida sau lapte ca sa mai inmoaie putin crema.

Evident gustul si cularea ei depind de calitatea untului. Untul trebuie sa fie de foarte buna calitate si sa abia grasime minim 82%. Evident crema nu va fi perfect alba pentru ca untul nu este alb.

In ceea ce priveste cantitatile, important este sa respectati proportia de 1 parte unt la 2 parti zahar pudra.

Americanii o folosesc foarte mult pentru torturi, si ca umplutura si pentru a imbraca tortul. Eu nu o folosesc niciodata ca umplutura pentru ca sincer nu imi place la gust. E dulce si nu are nimic special. Dar pentru decor, atat la torturi, cat si la cupcakes, este foarte buna, fiind cea mai stabila din cremele de unt. De asemenea este cea mai buna crema de unt pentru a imbraca un tort care apoi este acoperit in fondant. Fondantul se pastreaza excelent peste crema de unt pentru ca nu este umeda si nu strica consistenta fondantului.

Evident pentru briose o sa aveti nevoie de posuri si duiuri pentru a decora cu crema de unt, eventua de colorant alimentar (se coloreaza foarte bine) si evdient de imaginatie si talent. Sau in cazul meu de inspiratie de pe Pintrest !

Si evident este foarte versatila in ceea ce priveste aroma. Puteti sa ii adaugati ce doriti ca sa ii schimbati gustul: gem de fructe, ciocolata topita, lemon curd, unt de arahide, caramel etc. Adaugati la sfarsit si mai bateti un pic sa se incorporeze bine.

Mai jos este varianta cu unt de arahide pentru snickers cupcakes.

Si mai jos cateva exemple de ce se poate face cu acest tip de crema de unt