Scones cu cocos si ciocolata


O alternativa excelenta pentru un mic dejun reusit! Scones mi se par ideale pentru dimineata. Se fac foarte repede, nu dureaza mult nici coptul si merg excelent cu o cana de cafea. Aceasta este o varianta delicioasa cu cocos si ciocolata (in cazul asta ciocolata alba). Plus ca are jumatate faina integrala, putin zahar si cocos. Super sanatos.

INGREDIENTE:

 

180 ml lapte de cocos

1 ou

50 gr zahar

esenta de vanilie

120 gr faina alba

120 gr faina integrala

praf de copt

sare

50 gr unt rece

100 gr ciocolata cu lapte

50 gr fulgi de cocos

 

glazura: 100 gr zahar pudra  + 2 linguri lapte de cocos

fulgi de cocos prajiti pentru ornat

MOD DE PREPARARE:

 

Nu va speriati de lista destul de lunga de ingrediente. Merge super repede treaba :)

 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

Laptele de cocos se amesteca cu oul, zaharul si esenta de vanilie.

Separat se amesteca cele 2 feluri de faina, praful de copt si sarea. Folosind unrobot/chopper, se marunteste untul rece in compoztia de faina pana cand se obtine un amestec de consistenta nisipului. Operatiunea trebuie facuta repede pentru a nu se topi untul.

Peste faina se adauga compozitia de lapte de cocos si se amesteca usor cu o spatula. Se incorporeaza cicolata taiata bucatele mici si fulgii de cocos.

Aluatul se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta de cateva ori. Se formeaza o turta rotunda care se pune pe o tava mare tapetata cu hartie. Cu ajutorul unul cutit se taie in 8 felii (ca de pizza) fara sa se desprinda una de alta.

Se unge cu 2 linguri de lapte de cocos si se coace aprox 30 de min, pana devine aurie. Sa nu fie foarte groasa turta pentru ca se va coace mai greu

 

Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca cu 2 linguri de lapte de cocos pana cand zaharul se topeste. Trebuie sa se obtina consistenta unei smantani. Daca este necesar se mai adauga cateva picaturi de lapte sau zahar pudra.

 

Se toarna glazura peste scones si se presara cu fulgi de cocos prajiti.

 

Apropos de cocos prajit, eu de fapt il coc la cuptor. Si de lene fac asa: cu 2-3 minute inainte sa scot prajitura pun o mana de fulgi in tava langa ea, mai las 2-3 minute in cuptor si gata. Si prajitura si fulgii.

 

In plus, in varianta din poza am adaugat si niste coaja de portocala. Si in aluat si in glazura. Este optional