Briose cu mure


Inca o reteta de briose super simplu de facut, in care puteti sa inlocuiti murele cu alte fructe, in functie de preferinte, sau chiar cu bucatele de ciocolata.

INGREDIENTE:

 

100 gr zahar

270 gr faina

120 ml lapte

100 ml ulei

250 gr smantana

1 ou

praf de sare

scortisoara (optional)

esenta de vanilie

praf de copt

mure (sau alte fructe)

MOD DE PREPARARE:

 

Acelasi mod de preparare ca la majoritatea brioselor :)

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, sare, scortisoara, praf de copt. In alt castron se amesteca ingredientele umede: lapte, ulei, ou, smantana, esenta de vanilie. Apoi se rastoarna cele umede peste cele uscate si se amesteca cu o spatula doar pana la omogenizare. Se adauga fructele si se incoporeaza usor cu spatula.

Se inacalzeste cuptorul la 180 grade C si se pune compozitia in forme de briosa. Se umplu cam pe 3 sferturi formele. Aluatul este destul de dens si nu vor creste foarte mult. Mie imi ies cam 12-14 briose, in functie de cum umplu formele. La 12 obtin niste briose foarte mari :). Daca vreti, puteti sa puneti si o mura in varf, pentru aspect :)

Se coc briosele aproximativ 30-35 de minute, se scot din tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.