Briose cu rubarba


Imi place foarte mult rubarba si ma bucur de orice reteta cu rubarba care imi iese, dar aceasta briosa poate fi facuta si cu alte fructe. Rubarba a fost pentru ca aia aveam in casa. Puteti sa o inlocuiti cu mere, pere, bucati de ciocolata etc. Nu asi pune niste fructe foare moi si zemoase totusi.

INGREDIENTE:

 

Pentru briosa:

200 gr rubarba (sau alt fruct)

240 gr faina

100 gr zahar

1/2 plic praf de copt

sare

1 ou

180 ml lapte

60 ml ulei

esenta de vanilie

 

Pentru topping:

25 gr faina

45 gr unt

                                                                                                                            35 gr zahar bun

                                                                                                                            scortisoara

                                                                                                                            fulgi migdale

MOD DE PREPARARE:

 

O reteta super simplu de preparat, care nici nu face multa mizerie. Intr-un castron amestecati ingredientele umede: ou, lapte, ulei, vanilie. In alt castron, mai mare, amestecati ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt si sare. Turnati primul amestec peste al doilea si omogenizati cu o spatula. Puneti si fructele taiate cubulete si omogenizati. Asta e tot.

Puneti compoztia in formele de briose. Din aceste cantitati veti obtine 12 briose mari. Eu folosesc intotdeauna si cupe de hartie pentru briose, ca sa fie mai usor si mai igienic de manevrat. Compozitia cel mai bine o pun cu o cupa de ingjetata.

Puteti sa le lasati asa, sau sa le adaugati si un toping. Pentru toping mixati scurt in robotul de bucatarie faina, untul, zaharul, scoartisoara si niste fulgi de migdale. Untul trebuie sa fie foarte rece si veti obtine un amestec asemanator cu nisipul.

Presarati topingul peste briose, plus inca activa fulgi de migdale.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute.