Clatite frantuzesti


Un desert clasic de care nu ne plictisim niciodata! Culmea, pentru mine este o reteta pe care o ocolesc si la care nu ma pricep. Fac clatite foarte gustoase, dar nu am fost niciodata in stare sa fac clatite din acelea aproape transparente si perfecte. Aceasta este reteta Danei, o fac la fel ca ea, dar ei ii ies mult mai frumoase :))

INGREDIENTE:

250 gr faina

3 oua

300 ml lapte

350 ml apa minerala

1 praf de sare

1 zahar vanilat

MOD DE PREPARARE:

 

Desi ziceam ca ma tot feresc de ea, reteta este foarte simpla.

Intr-un castron amestecam cu un tel ouale, laptele, zaharul vanilat si sarea. Adaugam apoi faina si amestecam cu telul. Apoi incorporam si apa minerala. Acoperim castronul cu folie de plastic si il lasam la frigider 30 de minute.

Pentru prajit incingem tigaia foarte bine. Eu imi pregatesc langa tigaie o cana mica cu ulei. La fiecare clatita pun in tigaie 1-2 lingurite de ulei si rasucesc tigaia ca sa o acopere uniform. Mai mult ulei, se intinde aluatul mai bine si mai repede in tigaie.

Punem apoi un polonic mic de aluat in tigaie, rasucim repede sa se distribuie uniform aluatul, prajim 2 minute aproximativ pe o parte, intoarcem cu o spatula, prajim inca 2 minute si pe cealalta parte si gata. Pe masura ce le fac, le pun una peste alta pe o farfurie.

Ca sa iasa subtiri trebuie sa puneti mai putin aluat dar sa aveti si dexteritatea sa rotiti repede tigaia ca sa acoperiti toata suprafata ei cu aluat. 

Eu din aceaste cantitati obtin cam 13-15 clatite. Dana obtine cam 20 :)))