Cheesecake brownies


Brownies sunt excelente, cheesecake-ul este delicios, deci va puteti imagina ca nici combinatia dintre ele nu este tocmai rea. Mie imi place aceasta prajitura mancata direct din frigider, sa fie rece. Aluatul de negresa este dens si delicios si crema de branza ii da o nota proaspata. Daca ii puneti si niste visine acrisoare deasupra este o adevarata nebunie!

INGREDIENTE:

Pentru brownie:

150 gr unt

150 gr ciocolata

200 gr zahar

2 oua

1 galbenus

esenta de vanilie

sare

165 gr faina

20 gr cacao

Pentru crema de branza:

225 gr crema de branza

70 gr zahar

1 galbenus

esenta de vanilie

Optional: visine

MOD DE PREPARARE:

 

Prima parte, negresa, se prepara cam ca orice negresa. Punem la bain marie un vas cu untul si ciocolata si amestecam pana se topesc amandoua. Puteti sa incercati si la foc foarte mic, dar riscati sa se arda. Cand ambele sunt topite luati castronul de pe baia de aburi si incorporati mai intai zaharul si apoi ouale si galbenusul. Amestecati bine cu un tel. Daca la inceput nu ati fost inspirati si ati folosit pentru topit un vas nu foarte mare, va trebuie sa transferati compozitia cand amestecati oua si zahar. Asa am facut eu. Nu-i o problema pentru prajitura, dar veti avea un vas in plus de spalat.

Incorporati apoi si faina, impreuna cu cacao, sare si vanilie. Amestecati doar pana la omogenizare.

Separat amestecati cu un tel toate ingredientele pentru crema de branza.

Tapetati o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt si ungeti marginile cu ulei. 

Turnati intai compozitia de negresa, apoi puneti compozitia de branza, cu lingura, din loc in loc. Ca niste pete. Luati apoi un cutit bont sau coada de la o lingura si amestecati usor cele 2 compozitii. O sa obtineti un amestec marmorat cu branza deasupra.

Va opriti aici dau puteti sa puneti deasupra si niste visine fara samburi.

Coaceti prajitura in cuptorul incalzit la 180 grade, timp de aprox 40 de minute.

Raciti complet inainte de a o taia. Eventual la frigider.