Prajitura cu aluat sfaramicios


Exista foarte multe retete de prajituri cu aluat sfaramicios, sau crumble cake, inclusiv eu am mai multe pe care le folosesc. Aceasta este una dintre cele care folosesc fructe proaspete. Toate prajiturile de genul acesta au la baza un aluat presat cu mana, apoi un strat de fructe sau gem si deaspra iarasi aluat presarat pe prajitura.

In plus, este o reteta care se face in robotul de bucatarie: deci munca aproape zero :))

INGREDIENTE:

400 gr faina

250 gr unt

200 gr zahar

1 oua

1 praf de sare

1 praf de copt

 

MOD DE PREPARARE:

 

In robotul de bucatarie puneti faina, sarea, praful de copt si untul. Pulsati cate 2 secunde pana obtineti o textura nisipoasa a compozitiei. Adaugati si oul si mai pulsati pana se omogenizeaza.

Scoateti compozitia din vasul robotului si pastrati o treime. Restul de 2 treimi le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presati cu mana usor sa formati un strat uniform.

Separat amestecati intr-un castron fructele cu zahar, amidon si zeama de lamaie. Aici am 2 variante de prajitura, una cu mure si una cu prune. Zahar puneti mai mult sau mai putin, in functie de fructele pe care le folositi.

Turnati compozitia de fructe in tava, peste aluat si apoi smaramati cu mana treimea de aluat pastrata si presarati-o pe toata suprafata prajiturii. 

Coaceti prajitur la 180 gr C timo de aproximativ 30 minute. Taiati dupa ce se raceste.