Tarta cu ciocolata, pere si frangipane


Asta este o reteta mai complicata decat anterioarele. Nu este ceva imposibil de facut, doar ca are mai multe componente si mai multe etape. Plus ca are un gust de ciocolata foarte puternic. Este un desert pentru adulti, nu pentru copii.

 

INGREDIENTE: 

FRANGIPANE:  120 gr ciocolata neagra

                             40 gr unt

                             120 ml smantana pentru frisca

                             2 oua

                             60 gr faina de migdale

                             90 gr zahar

                             20 gr faina

TARTA:  175 gr faina

                50 gr cacao

                125 gr unt

                90 gr zahar pudra

                30 gr faina de migdale

                1 ou

PERE POSATE:   1 l apa

                               200 gr zahar

                               ½ pastaie de vanilie

                               3 pere coapte, curatate de coaja

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru baza tartei se amesteca intr-un castron faina si cacao. Separat se mixeaza untul cu zaharul pudra, faina de migale si oul pana se omogenizeaza. Se incorporeaza treptat faina, se strange aluatul intr-un patrat, se infasoara cu folie de plastic si se lasa la frigifer o ora.

Apa se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul si pastaia de vanilie si se aduce la punctual de fierbere. Se adauga perele, se acopera cu un cerc de hartie de copt direct peste pere si se lasa sa firba la foc mic de aproximativ 15 minute. Se lasa sa se raceasca in sirop.

Cuptorul se preincalzeste la 170 grade. Se tapeteaza cu ulei si faina o forma de tarta cu fundul detasabil si se intinde in forma aluatul de tarta. Se acopera cu hartie de copt si se adauga fasole sau alte greutati si se coace 10-12 minute. Se indeparteaza greutatile si hartia si se mai coace 5-7 minute pana cand coaja este uscata. Se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se incalzeste la bain-marie sau in microunde si se torna peste ciocolata rupta bugatele si unt. Se lasa 1 minut sa se topeasca, se omogenizeaza bine si se incorporeaza oualele si faina de migdale. Se incorpreaza cu o spatula zaharul si faina.

Crema frangipane se toarna in coaja de tarta. Perele se taie feliute si se aranjeaza peste tarta. Se coace aproximativ 30 de munute. Se lasa 10 minute sa se raceasca si se scoate din tava.