Asta este o reteta mai complicata decat anterioarele. Nu este ceva imposibil de facut, doar ca are mai multe componente si mai multe etape. Plus ca are un gust de ciocolata foarte puternic. Este un desert pentru adulti, nu pentru copii.
INGREDIENTE:
FRANGIPANE: 120 gr ciocolata neagra
40 gr unt
120 ml smantana pentru frisca
2 oua
60 gr faina de migdale
90 gr zahar
20 gr faina
TARTA: 175 gr faina
50 gr cacao
125 gr unt
90 gr zahar pudra
30 gr faina de migdale
1 ou
PERE POSATE: 1 l apa
200 gr zahar
½ pastaie de vanilie
3 pere coapte, curatate de coaja
MOD DE PREPARARE:
Pentru baza tartei se amesteca intr-un castron faina si cacao. Separat se mixeaza untul cu zaharul pudra, faina de migale si oul pana se omogenizeaza. Se incorporeaza treptat faina, se strange aluatul intr-un patrat, se infasoara cu folie de plastic si se lasa la frigifer o ora.
Apa se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul si pastaia de vanilie si se aduce la punctual de fierbere. Se adauga perele, se acopera cu un cerc de hartie de copt direct peste pere si se lasa sa firba la foc mic de aproximativ 15 minute. Se lasa sa se raceasca in sirop.
Cuptorul se preincalzeste la 170 grade. Se tapeteaza cu ulei si faina o forma de tarta cu fundul detasabil si se intinde in forma aluatul de tarta. Se acopera cu hartie de copt si se adauga fasole sau alte greutati si se coace 10-12 minute. Se indeparteaza greutatile si hartia si se mai coace 5-7 minute pana cand coaja este uscata. Se lasa sa se raceasca.
Smantana pentru frisca se incalzeste la bain-marie sau in microunde si se torna peste ciocolata rupta bugatele si unt. Se lasa 1 minut sa se topeasca, se omogenizeaza bine si se incorporeaza oualele si faina de migdale. Se incorpreaza cu o spatula zaharul si faina.
Crema frangipane se toarna in coaja de tarta. Perele se taie feliute si se aranjeaza peste tarta. Se coace aproximativ 30 de munute. Se lasa 10 minute sa se raceasca si se scoate din tava.