Clatite americane


Clasicele clatite americane, mici si groase si mult mai usor de facut decat celebrele clatite frantuzesti, aproape transparente. Sunt foarte multe retete de genul acesta, toate ies la fel de bune si fara prea mare deranj. Laptele batut este caracteristic in clatitele americane si le da o textura aparte.

INGREDIENTE:

 

130 gr faina

1 lingurita praf de copt

¼ lingurita amoniac

¼ lingurita sare

30 gr zahar

1 ou mare, batut

240 ml lapte batut

40 gr unt topit

 

Ulei/unt pt uns tigaia

MOD DE PREPARARE:

 

Intr-un castron amestecati faina, cu praful de copt, amoniacul, sarea si zaharul. Separat amestecati oualele, laptele batut si untul topit. Faceti o gropita in castronul cu faina si turnati toata compozitia de oua dintr-o data. Amestecati usor cu o spatula doar pana se incorporeaza faina. Aluatul va avea si cocoloase.

 

Incingeti o tigaie unsa cu putin unt/ulei. Se toarna clatite cu polonicul  sau cu o cana gradata, se lasa sa se rumeneasca pe o parte si apoi se intorc pe partea cealalta.

Si daca vreti sa incercati varianta cu adevarat americana, trebuie sa adaugati si afine. Clasic american: blueberry pancakes!

Afinele puteti sa le amestecati in aluat, dar eu prefer sa torn compozitia in tigaie si apoi sa presar afinele deasupra pe fiecare clatita. Este o chestie doar de aspect.