Lamai glasate


Daca aveti nevoie de un decor deosebit pentru tortui sau prajituri, lamiele glasate (sau alte citrice) sunt o varianta usor de obtinut si de efect. 

INGREDIENTE:

 

lamai

cantitati egale ca volum de apa si zahar

MOD DE PREPARARE:

 

Super simplu de facut. Pe scurt fierbeti lamaie in apa cu zahar :)

Cu mai multe cuvinte ar fi cam asa. Pentru sirop intotdeauna contitatea de apa si cea de zahar trebuie sa fie egale ca volum, nu ca si greutate. De ex aici am folosit un pahar plin cu apa si un pahar plin cu zahar. Acelasi tip de paahar. Si am fiert o lamaie. Puteti sa mariti cantitatea si sa folositi, sa zicem un castron de zahar cu un castron de apa, de ex.

Feliile de lamaie (sau alte citrice) trebuie sa fie taiate subtire.

Apa si zaharul se pun la fiert. Eu intotdeauna pun intai in cratita apa si apoi zaharul, ca sa nu se arda acesta din urma. Cand incepe sa fiarba, adaugati feliile de lamaie si lasati sa fiarva la foc mic spre mediu timp de 45 de minute. Din cand in cand mai miscati feliile de lamaie ca sa nu se suprapuna prea tare. O sa vedeti ca pe masura ce trece timpul lichidul devine din ce in ce mai gros si mai inchis la culoare.

Feliile de lamaie se scos apoi pe o foaie de hartie de copt si se lasa sa se raceasca complet, chiar peste noapte, in camera, nu in frigider. Tinand cont ca siropul de zahar are tendinta sa se lipeasca, puteti sa ungeti hartia de copt cu putin ulei inainte de al pune la uscat.

Le puteti folosi ca decor pe tortui sau prajituri, evident sunt comestibile, si sunt foarte frumoase.