Tarta cu mere si crumble


Acesta este un exemplu de utilizare a retei din pagina anterioara. La fel, este foarte usor de facut si merge de minune cu o cupa de inghetata, daca este vara, sau cu o cana de vin fiert, daca este iarna.

 

INGREDIENTE: 

Aluat de tarta conform retetei din pagina anterioara (baza pt quiche)

Umplutura: Mere

                       Zeama d la 1 lamaie

                       50 gr zahar brun

                       Scortisoara

                       1 lingura de faina/amidon

Crumble: 130 gr faina

                   100 gr zahar brun

                   Scortisoara

                   85 gr unt

                   Sare

 

MOD DE PREPARARE:                                         

Se prepara aluatul de tarta conform retetei si se tapeteza cateva forme mici de tarta sau o forma mare.

 

Pentru umplutura se curate merele si se taie cubulete si se amesteca cu celelalte ingrediente si cu aceasta compozitie se umplu tartele.

 

Pentru crumble se amesteca faina cu zaharul, sarea si scortisoara si se adauga untul foarte rece taiat cubulete si se amesteca pana se obtine o textura asemanatoare cu nisipul.

 

Se pune peste mere si se coc tartele in cuptorul preincalzit la 180 grade.