Gem de fructe


Specific de la inceput ca aceasta este o reteta de gem ultra-rapida, pentru puturosi, cu e-uri in ea. Deci nu vorbim aici de reteta traditionala de gem. Asta e varianta cu Gelfix de la Dr Oetcker, pe care noi insa o folosim intens. Gemul este la mare cautare la noi, asa ca aproape in fiecare an fac gem de capsuni, zmeura, fructe de padure combinate, caise, rubarba, mere cu pere si gutui etc. Pe langa asta, mai fac cate o tura de gem de cate ori raman cu multe fructe neconsumate, sau cu un ananas pe care nu il vrea nimeni etc. Ca preferinte, in top sunt zmeura, capunile, casile si smchinele. Si mai de curand am descoprit combinatia de capsuni cu rubarba.

INGREDIENTE:

 

fructe + zahar + gelfix in cantitatile indicate pe plic

MOD DE PREPARARE:

 

Si cantitatile ingredientelor si modul de preparare sunt trecute pe plic. Eu bag fructele in robot, le fac pasta, le pun intr-o oala cu zaharul si praful Gelfix si apoi le aduc la fierbere si le las sa fiarba vreo 15 minute. Daca fac mai multa spuma, o indepartez cu o paleta. Sau puteti sa nu le treceti prin robot si doar sa le taiati cubulete, mai ales daca sunt fructe moi. Si o sa obtineti un gem cu bucatui de fructe in el.

Pun gemul in borcane curate, le inchid bine si le las sa se raceasca cu fundul in sus, pe capac. 

Si asta e tot. Gem gata in 15 minute!