Tarta cu prune si nuci


Aceasta este o varianta clasica de tarta, cu blat care se coace gol si apoi se mai coace inca o data cu umplutura. Este o tarta delicioasa pentru toamna, cu gust asemanator cu magiunul de prune cu nuci :)

 

INGREDIENTE: 

ALUAT:  350 gr faina

                150 gr unt

                80 gr zahar

                1 ou

                1 praf de sare

                Putina apa rece

 

UMPLUTURA:  600-700 gr prune

                           3 linguri de zahar

                           1 lingura amidon

                           2 linguri de gris

 

MOD DE PREPARARE:

Faina se amesteca cu untul moale, zaharul, oul, sarea si apa pana se obtine un aluat compact. Se face o bila de aluat, se inveleste in folie si se tine la frigider min 30 min

Se intinde o foaie de 3-4 mm grosime, se pune in forma dorita, se indeparteaza marginile, se inteapa aluatul cu furculita si se coace 15 min in cuptorul incins in prealabil

Prunele se taie in jumatate, se scot samburii si se taie feliute. Se amesteca cu zaharul si se lasa pe foc aprox 15 min, amestecand din cand in cand.

Se amesteca amidonul cu cateva linguri din zeama lasata de prune, se toarna peste acestea si se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Se presara grisul peste aluat ca sa absoarba umezeala de la prune. Se toarna compozitia de prune, se pune deasupra un grilaj din resturile de aluat, se unge grilajul cu ou batut si se maid a la cuptor aprox 20 minute.

 

Cand se scoate din cuptor se tine acoperita pentru a nu se intari. Se pastreaza acoperita si se consuma a doua zi pentru a se inmuia blatul