Gofre americane


Sunt 2 categorii mari de gofre: cele belgiene, care se fac cu albas batut ca bezeaua si sunt mai usoare, crocante in exterior si moi in interior si cele americane, care in general au lapte batut in compozitie, si au o textura mai densa si mai bogata. Aceasta este varianta americana, prin care obtineti niste gofre savuroase, consistente, perfecte pentru micul dejun. Inclusiv in varianta sarata sunt absolut delicioase.

INGREDIENTE:

 

240 ml lapte batut

175 gr faina

40 gr zahar

60 ml ulei

1 ou

praf de copt

sare

 

In varianta sarata mai puteti adauga:

branza rata

ceapa verde

bacon/sunca

etc.

MOD DE PREPARARE:

 

Sunt mai rapid si mai usor de preparat decat varianta belgiana, pentru ca nu este nevoie sa bateti albusul spuma separat. Puteti sa o faceti, dar nu aduce o mare plusvaloarea acestei retete, deci mai bine folositi oul intreg.

Trebuie sa tineti cont ca 175 gr faina sunt o cantitate orientativa. Depinde foarte mult de consistenta laptelui batut. Care poate varia de la foarte subtire la foarte gros. Daca e nevoie mai adugati cate un pic de faina (pana la inca 100 gr chiar), dar nu toata odata, ci treptat. Ideea este sa obtineti o consistenta destul de groasa a aluatului.

Iar daca nu aveti lapte batut la indemana, puteti sa il "produceti" pe loc. Folositi aceiasi cantitate de lapte dulce in care adaugati zeama de la 1 lamaie mare si lasati 10 minute sa se prinda.

Intrpun castron amestecati toate ingreditele umede: lapte, ou, zahar, ulei. Le bateti putin cu un tel. Separat amestecati faina cu 1/4 plic de praf de copt si sare si turnati peste compozitia lichida. Amstecati cu o saptula pana la omogenizare. Daca este nevoie, mai adaugati faina, putin cate putin, pana obtineti consistenta dorita a aluatului.

Incalziti aparatul de gofre si ungeti plitele acestuia cu putin ulei. Trebuie sa fie incins cand puneti prima gofra. Mie imi place sa folosesc o lingura de inghetata ca sa obtine cantitati egale de cantitate pentru fiecare gofra.

Coaceti pana sunt prajite, in functie de apartul pe care il aveti.

Pentru varianta sarata adaugati in compozitie branza rasa (ceva gen cedar sau cascaval, o branza tare) si ceapa verde si bacon sau sunca. Sau orice altceva doriti. Eventual puteti sa reduceti la jumatate cantitatea de zahar.