Paine cu bere


Trebuie sa recunosc ca este o reteta mai ciudatica, atat ca si ingrediente, cat si ca mod de preparare, dar rezulta o paine interesanta, cu textura sfaramicioasa, dar foarte gustoasa.

INGREDIENTE:

 

370 gr faina

50 gr zahar

120 gr unt topit

praf de copt

sare

330 ml bere

MOD DE PREPARARE:

 

Intr-un castron cerneti faina si adaugati sarea, zaharul si praful de copt. Turnati deasupra berea si omogenizati. O sa obtineti un alut destul de gros si lipicios.

Turnati aluatul intr-o tava de chec/cozonac tapetata cu hartie de copt (in 2 tavi de chec daca sunt mici) si turnati deasupra aluatului untul topit.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de 45 de minute. Taiati dupa ce se raceste complet. Daca vreti sa o mancati calduta, cam singura varianta este sa o rupeti bucati :)

Evident aroma se va schimba in functie de berea pe care o folositi.