Blat de pizza


Exista o multime de retete de blat pentru pizza, aceasta este una decenta, probabil nu cea mai grozava, dar este usor de facut si o pizza cu blat de la zero iese intotdeauna grozava :)

INGREDIENTE:

 

500 gr faina

1 plic drojdie uscata (sau 1/2 cub proaspata)

sare

2 linguri ulei de masline

420 ml apa

MOD DE PREPARARE:

 

In bolul de la mixer se pune faina impreuna cu drojdia (uscata) si sarea. Se amesteca usor cu paleta, se toarna uleiul si apa si se omogenizeaza. Se schimba paleta cu carligul de framanatat si se framanta alalutul la viteza medie timp de cateva minute

Bila de alaut se pun intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de minim o ora.

 

Se scoate aluatul de castron, se desumfla, se imparte in patru si fiecare parete se modeleaza sub forma de bila. Apoi fiecare bila se intinde sub forma de blat si se lasa sa se odihneasca cateva minute.

 

 

Tava de pizza se presara cu pesmet sau malai, pentru a nu se prinde aluatul si pentru a obtine un blat crocant. Se pune ce se doreste pe pizza si se coace la 180-200 gr timp de 15-20 min in functie de preferinte si grosimea blatului.