Cobbler cu mure


Desi imi plac foarte mult murele, nu am multe desurturi in care sa mi se para ca se potirvesc. Sunt destul de mari, destul de tari in interior si zemoase in acelasi timp. Cobbler-ul (pe care nu stiu cum asi putea sa il traduc) este o varianta foare buna pentru a le folosit, pentru ca oricum este o prajitura putin fara forma si sfaramicioasa, asa ca nu conteaza ca isi lasa murele zeama. Plus ca este foarte simplu de facut si absolut delicios impreuna cu inghetata!

 

Pentru curiosi, Wikipedia zice asa: Cobbler is a dessert consisting of a fruit (or less commonly savory) filling poured into a large baking dish and covered with a batter, biscuit, or dumpling (in the United Kingdom) before being baked. Some cobbler recipes, especially in the American South, resemble a thick-crusted, deep-dish pie with both a top and bottom crust. Cobbler is part of the cuisine of the United Kingdom and United States, and should not be confused with a crumble.

INGREDIENTE:

 

130 gr faina

130 gr zahar

250 ml lapte

115 gr unt topit

sare

praf de copt

esenta de vanilie

mure (proaspete sau congelate)

zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE:

 

Cam ca orice reteta de origine americana, lucrurile se fac destul de simplu. In primul rand presarati peste mure putin zahar (daca nu sunt ele destul de dulci) si zeama de la o lamaie si lasati-le deoparte.

Amestecati intr-un castron faina cu zaharul, sarea si praful de copt. Adaugati apoi laptele si esenta de vanilie si amestecati cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia. Nu este nevoie de mixer la aceasta reteta.

In tava in care veti coace prajitura (eu am holosit un vas ceramic de aprox 30*20 cm) turnati untul topit, puneti deasupra murele si apoi turnati peste aluatul.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de aproximativ 50 minute. 

Il veti scoate din tava cu o spatula si nu va arata fabulos, pentru ca este o prajitura care se "destrama". dar este delicios.

E bun si cald si rece, mie ce mai mult imi place putin caldut servit cu inghetata de vanilie.

Update: aprilie 2024