Chocolate chip cookies


Best cookies ever!! Serios, nimic nu se compara cu biscuitii astia crocanti la exterior, putin gumosi in interior si plini de ciocolata. Un biscuite si o cana de cafea...yumm!

INGREDIENTE:

 

380 gr faina

1/2 plic amoniac

sare

220 gr unt

100 gr zahar

250 gr zahar brun

esenta de vanilie

2 oua mari (sau 3 mici)

340 gr picaturi de ciocolata

MOD DE PREPARARE:

 

Intr-un castron se amesteca faina cu amoniacul si sarea. In bolul de la mixer se pun cele 2 feluri de zahar si untul si se bat pana se omogenizeaza. Totusi  nu depasiti 2 minute de mixat pentru ca altfel aluatul va fi prea aerat si biscuitii se vor dezumfla dupa coacere.

Incorporati ouale mixand dupa fiecare pana la amogenizarea si apoi esenta de vanilie.

Adaugati faina si incorporati totul la viteza mica. Adaugati si picaturile de ciocolata (aici am folosit jumatate negre si jumatate cu lapte) si incorporati in aluat.

Puneti aluatul in frigider cateva minute, pana pregatiti mai multe tavi tapetate cu hartie de copt. 

Cea ma buna metoda de a face biscuiti egali este cu ajutorul unei linguri de inghetata. Puneti pe tava "bile de aluat", cu spatiu intre ele si puneti tava la congelator 10 minute inainte de a-i coace.

Se coc in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180 gr C si apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

Update: mai 2024