Negresa cu pere


Poate nu suna prea apetisant, dar va asigur, combinatia de ciocolata si pere este excelenta. Mai ales ca in cazul de fata, cand perele sunt posate cu condimente de vin fiert. Rezulta o prajitura delicioasa.

INGREDIENTE:

 

4 mere mici

1 plic condimente de vin fiert

1 cana de vin alb

150 gr ciocolata neagra

50 ml frisca lichida

120 gr unt

120 gr zahar

4 oua

80 gr faiana de migadale

40 gr de faina

1 lingura cacao

Praf de copt

Sare

MOD DE PREPARARE:

 

Perele se curate de coaja, se taie in juamatati sau sferturi. Vinul se pune la fiert impreuna cu condimentele pentru vin fier. Se lasa sa fiarba, se adauga perle si apoi se lasa acesta in vin, cu focul stins, aprox 20 de min pana se inmoaie. Bineinteles puteti sa inlouiti vinul cu apa, daca doriti varianta fara alcool. Sau puteti sa folositi vin rosu in loc de vin alb, dupa preferinte.

Frisca lichida se toarna intr-un castron peste ciocolata rupta bcuatele si se incalzeste la microunde (fara sa fiarba). Se lasa sa se topeasca ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza.

Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul. Se adauga oulele pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Incorporati ciocolata topita.

Se adauga faina de migdale, faina, cacao , praf de copt si sare si se amesteca pana se incorporeaza. La final se incorporeaza perele taiate cubulete si scurse bine de zeama.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la  180 grade timp de aprox 40 de min. Se lasa sa se raceasca 15 min in tava apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

 

Se poate acoperi cu ganache de ciocolata si cu cubulete de pere, daca doriti. Sau se lasa fara glazura. De asemenea se poate coace intr-o tava de chec pentru a-i da alta forma.

Si varianta cu glazura si bucati mai mar de pere in interior