Daca va place banana bread, o sa va placa si mai mult banana bred cu ciocolata! Nu se mai simte asa mult gustul de banane, este acoperit de cacao, dar pastreaza textura unei banana bread delicioasa.
INGREDIENTE:
3 banane foarte coapte
120 gr faina
60 gr cacao
60 gr unt
60 ml ulei
135 gr zahar brun
150 gr cipsuri de ciocolata
1 oua
sare
1/2 plic amoniac
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Banana bread, in orice varianta, este salvarea bananelor prea coapte pe care nu le vrea nimeni. Daca nu sunt coapte, nu are sens sa la folisiti. Trebuie sa fie moi si cu pete maro.
Reteta este foarte usor de facut, in 2 ca stroane, fara ustensile deosebite.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele uscate: faina, cacao, sare si amoniac. In alt castron se zdrobesc bananele (puteti sa faceti asta cu o furculita, dar cel mai usor este cu un zdrobitor pentru piure) si se amesteca cu restul ingredientelor: oul, zaharul, uleiul si esenta de vanilie.
Se pun ingredientele uscate pentru cele umede si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. La sfarsit se adauga cipsurile de ciocolata si se onogenizeaza. Se pastreaza un sfert din ciocolata pentru a se pune pe chec.
Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Se presara desupra cipsurile de ciocolata pastrate. Se coace la 180 gr C, timp de aproximativ 50 de minute.
Se lasa sa se raceasca cateva minute in forma si apoi pe un gratar pana se raceste de tot. Se taie cand este rece, mai ales ca este un chec destul de sfaramicios.