Biscuits


"Biscuits" este un termen pe care nu stiu sa il traduc. In niciun caz nu se poate spune ca sunt biscuiti. Nu au legatura cuc biscuitii din limba romana. Sunt un fel de chifle cu praf de copt si lapte batut, extrem de fragede. Sunt o bomba calorica, dar sunt absolut deliciosi

INGREDIENTE:

 

250 gr faina

1/2 plic praf de copt

60 gr + 15 gr unt

65 gr crema de branza

170 gr lapte batut

Sunt multe retete de "biscuits", dar principiul este la toate acelasi: faina, grasime si lapte batut. In reteta asta grasimea este si unt si crema de branza, sa fie treaba-treaba :)

Este o reteta care se face foarte usor cu mana. Fara vreun echipament special.

Faina se pune intr-un castron si se amesteca cu praful de copt. Untul moale (60 gr) se amesteca cu mana in faina pana se faramiteaza in aceasta. Merge usor cu mana si trebuie sa se obtine consistenta nisipului ud. Trebuie sa fie bine emogenizat. Apoi se adauga si crema de branza si se amesteca si aceasta cu mana in compoztiei. Se adauga apoi laptele batut si se incorporeaza usor cu mana. Aluatul va fi exptrem de lipicios si sse va dezintegra. Ca sa iasa fragezi, aluatul se framanta cat mai putin

Se rastoarna apoi aluatul pe blatul dat  cu muuuulta faina, se aduna intr-o bila si nu se intinde cu sucitorul, doar se apasa putin sa aiba cat de cat o forma si sa se niveleze. 

Se taie biscuitii cu o forma de metal sau chiar cu un pahar. Important e sa fie multa faina. Si pe blat si pe forma cu care se taie. Daca taiati rotunduri vor ramane resturi care se pot readuna si retaia o singura data. Dupa aia alatul nu mai este fraged.

Se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu ulei o forma cu margine inalta. Eu folosesc o forma de tort cu margine detasabila. Este important ca biscuitii sa stea destul de inghesuiti, sa nu fie mult loc intre ei, ca sa creasca pe verticala.

Restul de 15 gr de unt se topesc si se ung cu ei biscutii.

Se introduc in cuptorul incalzit la 230-240 gr C, timp de 10 minute, apoi se scade temperatura la 220 gr C si se mai coc 8-10 minute.