Ganache de ciocolata


Ganache-ul de ciocolata este un element de baza in cofetarie. Are o sumedenie de intrebuintari, atat in forma lichida cat si solida. Este usor de facut si delicios la gust.

INGREDIENTE:

 

ciocolata

smantana pentru frisca

MOD DE PREPARARE:

 

Ganache-ul este simplu de facut. Puneti ciocolata si smantana pentru frisca (in cantitati egale ca si greutate) intr-un castron si puneti la microunde in serii de 30 de secunde pana se incalzeste destul lichidul pentru a topi ciocolata. Amestecati sa se omogenizeze si lasati la frigider pana se intareste, sau folositi-l in stare lichida, in functie de ce aveti nevoie sa preparati.

Proportia cea mai obisnuita este de 1:1 ciocolata si smantana. Daca vreti un ganache lichid proportia trebuie sa fie de 1:2 ciocolata-smantana. Si daca vreti un ganache foarte tare, pentru trufe, de ex, proportia trebuie sa fie 2:1 ciocolata-smanatana. Daca folositi ciocolata alba si vreti sa obtineti un ganache care sa se intareasca proportia ar trebui sa fie 3:1 ciocolata-smantana.

Tineti cont ca gulstul ganache-ului este direct relationat cu calitatea ciocolatei. Trebuie sa folositi ciocolata de buna calitate. Eu prefer sa folosesc picaturi de ciocolata, cum sunt cele de la Callebut, de ex, care sunt din ciocolata de calitate superioasa si in acelasi timp accesibile ca pret si destul de usor de gasit.