Briose cu zmeura


Briosele cu zmeura (sau cu capsuni, sau cu orice fructe de padure) sunt delicioase si un pic mai "dificil" de facut decat cele "one bowl". Pentru acestea o sa aveti nevoie de um mxer :)

INGREDIENTE:

 

180 gr faina

1/2 plic praf de copt

sare

100 gr unt

200 gr zahar

2 oua

125 ml lapte

fructe de padure

 

MOD DE PREPARARE:

 

Untul la temperatura camerei se pune in bolul de la mixer impreuna cu zaharul. Este important ca untul sa fie foarte moale pentru a se mixa usor. Se foloseste paleta de la mixer si se mixeaza pana cand zaharul este bine incorporat in unt. Se aduga apoi ouale unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. In faza asta se poate amesteca oricat de mult.  Chiar este bine sa fie foarte bine batute si zaharul topit.  Separat faina se amesteca cu sarea si praful de copt.

In compozitia de unt dsi ou se incorporeaza intai usor jumatate din faina, apoi jumatate din lapte, restul de faina si restul de lapte. In aceasta faza este important ca sa se mixeze putin, doar pana la incorporare. Daca se mixeaza mult briosele vor fi tari. Daca compozitia este prea densa, se mai poate adauga putin lapte.

La final se adauga si fructele de padure si se incorporeaza usor cu o spatula.

Compozitia se pune cel mai usor in formele de briosa cu ajutorul unei cupe de inghetata. Este important sa se puna aceiasi cantitate de aluat in fiecare forma de briosa pentru a se  coace uniform.

In functie de cat de tare se umplu formele de briosa, se pot obtine 9-12 bucati.

Briosele se coc la 180 gr C timp de aprox 30 de minute (chiar 40 daca sunt umplute mai mult formele).

Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet