Imi plac foarte mult pricomigdalele, mai ales lipite cate 2 cu gem de zmeura intre ele :). Sunt un biscute destul de usor de facut, cel putin teroetic. Practic uneori mai fac fite :)
INGREDIENTE:
100 gr nuca
100 gr migdale
200 gr zahar pudra
75 gr albus
sare
esenta de vanilie, migdale,cafea
Procomigdalele, dupa cum le spune numele, au migdale :). Mie imi plac jumatate - jumatate migdale vs nuci, dar puteti sa modificati proportiile dupa cum va place.
In primul rand puneti nucile si migdalele in chopper si mixati-le. Mie imi place sa le fac destul de fin. Separat batei cu mana albusurile impreuna cu esentele si apoi cu zaharul pudra. Nu trebuie sa obtineti o spuma, ci doar sa omogenizati compozitia. Adaigati nucile macinate si omogenizati. Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adaugati putina faina.
Cu ajutorul unui pos formati gramajoare de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Normal ar trebui sa fie un pic mai tare compozitia decat in pozele de mai jos, ca sa nu se intinda asa tare.
Coaceti biscuitii la 175 gr C timp de aproximativ 15 minute. Nu incercati sa ii dezlipiti imediat de pe hartia de copt, ci doar dupa ce se racesc.
Pentru ca de data asta am avut compozitia mai moale si am obtinut niste procomigdale nu tocmai aspectuoase, le-am taiat pe fiecare cu ajutorul unei forme rotunde, pentru a fi egale si le-am lipit 2 cate 2 cu gem de zmeura intre ele. Sunt foarte bune asa, doar ca se va inmuia biscuitele putin pentru ca trage umezeala din gem.