Scones cu banane si unt de arahide


Am o gramada de retete aparute din dorinta de a face ceva cu banenele pe care nu le mancam si stau sa se strice. Si vorba aia, cata banana bread sa faci? Trebuie sa mai incerci si altceva. Asa ca scones...de ce nu? Sunt micul dejun perfect, si nu numai.

INGREDIENTE:

150 gr unt arahide

150 gr faina alba

150 gr faina neagra

praf de copt

sare

75 gr zahar brun

2 banane mari foarte coapte

1 ou

60 ml lapte

50 gr fulgi de ovaz

Glazura:

150 gr zahar pudra

2 linguri de miere

1-2 linguri de lapte

MOD DE PREPARARE:

 

In mixer se pun untul de arahide, faina alba faina neagra, praful de copt si sarea. Se mixeaza bine cu palenta pana se obtine textura de nisip. Separat se amesteca intr-un castron bananele zdrobite, laptele, si oul. Se adauga ingredientele umede peste cele uscate din mixer si se mixeaza pana cand altuatul devine omogen. Se adauga fulgii de ovaz si se mai mixeaza doar pana se incorporeaza in aluat.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se framanta putin, Daca este nevoie, se mai adauga faina,

I se da aluatului o forma rotunda, se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, se taie cu cutitul in 8 si se presara deasupran nucile tocate.

Se coace timp de aproximativ 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200 gr C.

Datorita ingredientelor vor avea o consistenta densa si mai umeda in interior.

Daca doriti sa imbunatatiti putin reteta si sa ii dati si un aspect mai deosebit, faceti niste glazura. Puneti intr-un castron zaharul pudra, mierea si o lingura de lapte si amestecati bine pana obtineti o pasta. In functie de consistenta dorita puteti sa mai adaugati careva picaturi de lapte. Puneti intr-un pos si glazurati prajitura.