Pizza este buna oricand si in orice forma, dar o pizza cu blat de maia, facuta de la zero, este absolut delicioasa. Ok, recunosc ca multe pizza de la restaurant sunt mai fancy, dar daca o faci tu sigur va fi cea mai buna :)))
INGREDIENTE:
600 gr faina
15 gr sare
200 gr maia hranita
450 ml apa
MOD DE PREPARARE:
Modul de preparare este similar cu cel de la paine cu maia.
Intr-un bol se pune apa, maiaua (trebuie sa pluteasca in apa) si faina. Se amesteca cu mana si se lasa 20 de minute sa faca autoliza. Se pune apoi sarea si se framanta la mixer timp de 5 minute.
Aluatul se pune intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa 3-4 ore sa creasca.
Se rastoarna aluatul pe blat, se framanta usor sa se dezumfle si se formeaza 4 bile de aluat care se pun pe o tava si se lasa din nou la crescut 2-3 ore, pe masa.
La final, se intinde fiecare bila de aluat cu mana, ca sa i se dea forma rotunda. Si se foloseste la pizza.
Eu pun malai pe fundul tavii de pizza, imi place ca iese mai crocanta.
Update: martie 2020