Paine cu dovleac si bere


Imi plac retetele acestea de paine mai putin traditionala, fara deojdie si fara framantare. Sunt cumva o combinatie intre paine si chec, dar sunt foarte usor de facut si absolut delicioase. In plus berea in paine chiar merge foarte bine si amareala ei se completeaza cu gustul dulce al dovleacului. Daca vreti puteti sa inlocuiti dovleacul cu cartof dulce.

INGREDIENTE:

 

240ml dovleac piure

3 linguri miere

360 gr faina

Condimente pt dovleac

1/2 plic praf de copt

Sare

 

350 ml bere

MOD DE PREPARARE:

 

Faina se cerne impreuna cu condimente pentru dovleac (sau scortisoara), praful de copt si sarea. Dovleacul se amesteca cu mierea, se pune peste faina, si se omogenizeaza turnand si berea. Totul se amesteca intr-un castron cu spatula, nu este nevoie de mixer.

Compozitia se torna intr-o tava de chec tapetata cu hartie si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de min. Mai mult daca se face o paine mare si ceva mai putin daca se fac doua painici mici (ca aici)

 

Se taie dupa ce se raceste complet.

 

Reteta are nevoie de dovleac piure. Asta inseamna fie dovleac piure la borcan cumparat de la magazin (da chiar exista asa ceva), sau dovleac copt si zdrobit, sau dovleac ras calit cu putin ulei.

Update: octombrie 2024